1 perc olvasási idő (286 szó)

Ilyen volt a Megyék Közös Találkozója

A Maros Megyei Diáktanács kezdeményezésére 2020.június 10-én megrendezésre került a Megyék Közös Találkozója, amelyen erdélyi megyéken kívül az anyaország diákjai is képviseltették magukat. Az eseményen résztvevő fiatalok a moderált beszélgetésektől kezdve, szakmai előadásokon át folyhatott az eszmecsere. A délelőtt folyamán Rácz Csaba személyiségalapú kommunikáció témájában tartott előadást, majd a délutáni szünet után Oltean Csongor a MIÉRT szervezet elnökével ismerkedhettünk meg. Az esemény egyik fő célja, hogy a diákokat érintő kérdésekre keressünk közösen válaszokat. A járványhelyzet kialakulásával a diákszervezetek élete is megváltozott és ők is az online térbe kényszerültek., ezért a rendezvény arra is kereste a választ, hogy a diákszervezeteknek mi lenne a megfelelő reakció erre a nem szokványos helyzetre. Milyen felelőssége van egy -egy szervezetnek ebben a helyzetben, és mit tudunk tenni mi fiatalok. Azonban az online tér hatására a határok leomlottak, és könnyedén kapcsolatot lehetett teremteni mindenkivel. A kevesebb személyi jelenlét sokaknál inaktivitás, vagy az ellenkezője, a szokásosnál is több aktivitás volt megfigyelhető. Ennek okait és megoldási kísérleteit is sikerült megvitatni határontúli diáktarsainkkal.

A Megyék Közös Találkozója kimondottan fontos esemény és mérföldkő volt a romániai magyar illetve anyaországi fiatalok életében. Az esemény során erősödött és fejlődött a fiatal, tenni akaró diákok kapcsolata, és beleláthattunk egy kicsit határontúli diákszervezetek életébe mindennapjaikba. Továbbá sikerült rávilágítani olyan országokon átívelő problémákra amelyek a közeljövőben remélhetőleg orvosolva lesznek.

Ezúton is köszönet jár a Maros Megyei Diáktanács képviselőinek, hogy időt és energiát áldoztak az esemény megszervezésére és annak lebonyolítására. Külön köszönet és hála, hogy ebben a nehéz időkben is gondoltak a szervezők a határ másik oldalán maradt diákokra, ezzel is erősítve az összetartozást, főleg a Trianon 100.évfordulóján. Reméljük, hogy ez a jó kapcsolat a jövőben is megmarad, és közösen tudunk majd munkálkodni a jövőn.


A bevásárlókocsi visszatolása és egyéb társadalmi ...
Beszélgetés a nyári táborokról - OtthOnline 4.

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 11. szombat