2 perc olvasási idő (323 szó)

Milyen egy erős mozgalom? - A Közélet Iskolája képzése

Bár már a korlátozások enyhültek a koronavírus miatt, a Közélet Iskolája képzései egyelőre még mindig online zajlanak. Legújabb kurzusuk témája az erős mozgalmak és a társadalmi- politikai hatalom. A háromnapos online képzés keretein belül olyan kérdések fognak előkerülni, mint hogy:

  • A jelenlegi magyar politikai helyzetben mi kell a változáshoz?
  • Mik a megnyerhető ügyek és hogyan tematizáljunk egy problémát?
  • Mitől igazán erős egy társadalmi mozgalom?
  • Mit tanulhatunk magyar és kelet-európai példákon keresztül a társadalmi változásról?

Továbbá szó lesz arról, hogy melyek lehetnek a hatalom formái és hogyan alakíthatók ezek a nyomásgyakorlás eszközeivé. A képzés során a résztvevők összekötik az elméleti anyagot a gyakorlati példákkal, és ezen keresztül megtanulnak arról gondolkodni, hogy a különböző mozgalmak és szervezetek hogyan használhatják fel tudatosabban és előre kidolgozott stratégiák mentén a hatalmukat fontos ügyekben.

A szervezők azt írják, hogy olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várnak, akik a társadalmi igazságosságért, a nemek egyenlőségéért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.

A képzést tartják:

Fernengel Ági: Szociológus, a Közélet Iskolája szakmai veztője és képzője. Korábban a Hallgatói Hálózat aktivistája és más oktatási tüntetések szervezője volt. Kritikai társadalomelmélettel, és állampolgári és politikai oktatással foglalkozik. A Deviszont Közösségi Tér társalapítója, ami újszerű állampolgári oktatási és kritikai pedagógiai program szakközépiskolásoknak.

Szarka Alexandra: Szociális munkásból lett aktivista, közösségszervező. A Város Mindenkié csoport tagjaként több éven keresztül szervezett érdekvédelmi kampányokat, az Utcáról Lakásba! Egyesület munkatársaként pedig kommunikációs és közösségi adománygyűjtő kampányokat. Jelenleg a Civil Kollégium munkatársa és a Deviszont Közösségi Tér társalapítója és neveléstudomány szakon tanul az ELTE-n.

A képzés háromnapos lesz – június 6.; június 8.; június 10. – és a zoom-on keresztül lesz megtartva. Jelentkezni május 29-ig lehet! További részletekért kövessétek a képzés facebook eseményét, vagy olvassátok el a Közélet Iskolája weboldalán a kurzus leírását!


kép forrása: Közélet Iskolája weboldala


TÁMOGATÓK NÉLKÜL MARADT TÁMOGATÓK
Legyél tanulótárs az Emberség Erejével Alapítványn...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2023. december 10. vasárnap