1 perc olvasási idő (238 szó)

TASZ: Április 26-ig lehet beküldeni a jelöléseket a Szabad-Díj 2021-re

Idén, 2021-ben is átadásra kerül Magyarország legaktívabb jogvédő szervezete, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által létrehozott Szabad-Díj. Mint ismert, a Szabad-Díjjal olyan embereket díjaznak, akik az elmúlt évben a saját lehetőségeikhez mérten legtöbbet tették azért, hogy Magyarország szabadabb lehessen, akár csak egy szimbolikus pillanat erejéig. A SZABAD-díjjal azokat az embereket ismerik el, akikre ma óriási szükség van.

Három kritériuma van továbbá a jelölésnek: A jelöltnek betöltötte a 18. életévét, politikai pártoktól független személy, valamint nem lehet jelenleg a TASZ munkavállalója vagy annak közeli hozzátartozója.

„Ismersz egy olyan tanárt, aki időt és energiát nem sajnálva vezeti a helyi tanodát, ahol gyerekek tucatjai töltik a szabadidejüket? A hősöd az az apuka, aki gondoskodik róla, hogy jobb körülmények között várakozhassanak a hozzátartozók egy kórteremben? Tudsz egy olyan utcai boltosról, aki mindig odaadja a megmaradt ételt a nap végén a hajléktalan embereknek? Vagy van egy kedvenc pultosod, aki nem tűri a rasszizmust a kocsmájában? Mostanáig e hétköznapi hősök nagyrészt titokban maradtak, ezen változtatunk most a SZABAD-díjunkkal." – írja a TASZ a díjjal kapcsolatban

A jelölések beküldési határideje: 2021. április 26. A beérkezett jelölések közül egy szakmai zsűri választja ki azt a tíz embert, akik a közönségszavazás döntősei lesznek, és történetüket előadhatják a SZABAD. díjátadón. A jelölések beküldése itt lehetséges. 

Civilizáció: A civilellenes törvény visszavonása f...
Minden, amit a közfoglalkoztatásról tudni akartál:...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. április 20. szombat