1 perc olvasási idő (179 szó)

"Hogyan lopjunk egyetemet?" - HASZ a Tilos Rádión

Érdekes beszélgetésnek lehetünk fültanúi ma délután 5 órától a Tilos Rádión, ahol is a A Hallgatói Szakszervezet adásának, az „És ti mikben' vagytok?"-ban az egyetemi autonómia és a felősoktatási intézmények átszervezése lesz a téma. A beszélgetés igen csak találó nevet kapott: "Hogyan lopjunk egyetemet?"

„2021 erősen indult a felsőoktatás számára: Míg a diákok a vírushelyzet miatt hónapok óta nem jártak az egyetemeiken, több nagy egyetem alapítvány alá való átjátszása is megkezdődött. A hallgatók természetesen próbálják menteni a menthetőt, pont mint tavaly az SZFE-n elindult mozgalom." – írják a facebook eseményüknél.

A beszélgetésen több érintett egyetemen alakult hallgatói csoport képviselője vesz részt, Pécsről a Free PTE, Szegedről a VVL - Veritas Virtus Libertas, Debrecenből a SzabaDEgyetem, míg az SZFE-től az egyetemi hallgatói önkormányzatának nemrégiben lemondott elnöke, Csernai Mihály lesz ott.

A beszélgetést online formában a tilos.hu oldalon keresztül tudjátok követni, vagy a rádió telefonos applikációjában

/ Mi, a Tőled Hallottam közössége támogatjuk az egyetemi autonómiáért küzdő hallgatói csoportosulásokat és szolidaritást vállalunk az érintett intézmények polgáraival. /

(kép forrása: Hallgatói Szakszervezet facebook oldala)


Vegyél részt te is a TIA legújabb kutatásában - Pr...
Utazás az elménk körül

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. március 04. hétfő