1 perc olvasási idő (245 szó)

A radikalizáció megelőzését célzó workshopot szervez a Szubjektív Értékek Alapítvány

"Radikalizáció megelőzése az ifjúsági munka során" címmel szervez online workshopot a Szubjektív Értékek Alapítvány. A március 27-i esemény célja, hogy elméleti és gyakorlati síkon körüljárják a résztvevő tanárok, szociális munkások, edzők, és egyéb ifjúsággal foglalkozó szakemberek a radikalizáció fogalmát​. A téma talán aktuálisabb, mint bármikor.

"Olyan időket élünk, ahol a radikalizáció minden fiatalt fenyeget, és a társadalom nagy része nem érti milyen veszélyes ez. Könnyű belecsúszni, nehéz belőle kikerülni. Mi a témát alaposan körbe akarjuk járni, és módszereket is akarunk mutatni a felismerés-megelőzés-kezelés témákból és ehhez a sport eszközét, a mozgást használjuk.​" - mondta el megkeresésünkre Jósa Bálint, az esemény egyik főszervezője a téma relevanciája kapcsán.

A workshop során olyan kérdések kerülnek elő, mint hogy: 
  • Mit is jelent pontosan ez a manapság sokat emlegetett fogalom?
  • Milyen jelei vannak, hogyan lehet felismerni? 
  • Mit tehet egy ifjúsági munkás egy fiatal radikalizálódásának megelőzése érdekében? 
  • Hogyan lehet a sportot eszközként felhasználni prevenciós céllal?


​A képzésen való részvétel ingyenes, a workshop a YARSPE projekt keretein belül kerül megrendezésre, melyet az Európai Unió Erasmus+ Sport programja társfinanszíroz. A járványhelyzetre való tekintettel a képzést két alkalommal valósítják meg a szervezők. 2021. március 27-én online és amennyiben a körülmények lehetővé teszik 2021. április 10-én élőben, Budapesten maximum 8 fő részvételével. Amennyiben április 10-ig sem lesz kedvezőbb a helyzet, az áprilisi képzésalkalmat is online rendezik meg. Regisztrálni és kiválasztani a preferált képzési napot 2021. március 20-ig lehet. A regisztrációs űrlap ide kattintva érhető el. További részletekért pedig kattintsatok ide


„Szerethetek is valakit, meg félhetek is tőle” – A...
Veszélyes-e az „asszonyság”? – a digitális gyűlöle...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. március 04. hétfő