2 perc olvasási idő (337 szó)

Nőnapi programok a Európai Parlament magyarországi Irodája szervezésében

Az Európai Parlament magyarországi Irodája​ 3+1 nagyszerű programot ajánl mindenkinek a nemzetközi nőnap alkalmából. "A nemzetközi nőnap furcsa dolog - nehéz úgy felszabadultan ünnepelni, hogy tudjuk: a haladás ellenére társadalmunk egyik fele neme folytán sokszor több terhet cipel, nehezebben boldogul és gyakrabban lesz előítéletek vagy erőszak áldozata. Nincs ez másképp a mostani járvány alatt sem: mivel az egészségügyi vagy szociális ágazatban dolgozók többsége nő, ők sokkal nagyobb kockázatnak teszik ki magukat nap, mint nap - értünk.

Szerencsére ez nem valami természeti törvény, együtt itt is tehetünk azért, hogy a dolgok megváltozzanak. Minden változás közös gondolkodással indul. Mi, a magunk részéről gondolatébresztő beszélgetésekkel szeretnénk ezt a folyamatot előremozdítani." - írják az ajánlójukban.


1. Beszélgetés EP-képviselőkkel online

Az EP budapesti irodája a márciusi plenáris ülés előtt is megrendezi a Mi várható az EP-ben a héten? című Instagram Live bejelentkezését március 8-án 15 órakor. Ezúttal Dobrev Klára, Járóka Lívia, és Cseh Katalin EP-képviselőket kérdezik. Az élőzés az iroda Instagram oldalán követhető.

2. Nők a Covid19 idején - Facebook esemény

Március 11-én 18 órától a Facebook-on követheted az élő közvetítést, ahol a járvány hatására megváltozott női szerepekről beszélget Szalai Piroska, munkaerőpiaci szakértő; Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója; Ujvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke, a Balansz munka-magánélet program vezetője és Dr. Csuka Dorottya, molekuláris biológus, a L'ORÉAL – UNESCO a Nőkért és a Tudományért ösztöndíjasa, a Fiatal Kutatók Akadémiájának tagja.

3. Online sajtószeminárium Dr Karikó Katalinnal - felvételről

Itt visszanézhető a március 3-ai, a női tudósokra és ápolókra fókuszáló webinárium, amelyen Dr Karikó Katalin (BioNTech) is felszólalt. (A webináriumot magyar tolmácsolással is lehet követni.)

+1 Mérföldkövek a nők jogaiért folytatott küzdelemben - videó

Végül pedig itt egy rövid összefoglaló arról, hogy az Európai Parlament mit tesz azért, hogy egy ebből szempontból is igazságosabb világban éljünk. További infó ebben a témában itt.


kép forrása: magazinbalkan.eu

Online Vox Pop Vitadélután a DIA-val
Civilek a közösségi médiában ONLINE műhely – képzé...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. június 16. vasárnap