1 perc olvasási idő (275 szó)

Online Vox Pop Vitadélután a DIA-val

Március 19-én, jövőhét pénteken egy nagyon izgalmas eseménnyel jelentkezik a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány. Újbuda Önkormányzata és a DIA a helyi fiatalok bevonásával dolgozza ki a kerület Ifjúságpolitikai Stratégiáját. Mint írják, a következő másfél évben workshopok, nyilvános beszélgetések és konzultációk során a fiatalokkal együtt fogják kialakítani azt a cél- és eszközcsomagot, amely az itt élők, azaz a kerületi ifjúság mindennapjait is érintő kihívásokra kínál megoldási tervet.

Most ebből a konzultációs folyamatból kaphatnak az eseményen résztvevők ízelítőt, ha csatlakoznak a folyamat első programjához, a DIA és Újbuda által közösen rendezett online Vox Pop Vitadélutánhoz.

A vitadélután első felében a Vox Pop Vitajátékra való ráhangolódáshoz beszélgetős, vitázós gyakorlatokat, játékokat próbálnak ki a résztvevők és megismerkednek az érvelési hibák típusaival. A második blokkban lehetőségük nyílik megismerni a Vox Pop szabályait és saját élményt szerezni a játék működéséről. A Vox Pop a DIA által fejlesztett vitajáték, amely azért jött létre, hogy jó beszélgetések szülessenek olyan témákról, amelyek heves vitákat válthatnak ki. Egy eszköz arra, hogy sok szempontúan beszélgessenek a résztvevők az igazán fontos dolgokról. A mostani esemény keretein belül a Vox Pop Vitajáték online verzióját próbálhatjuk ki.

„Minden 15-29 év közötti újbudai kötődésű fiatalnak és mindenkinek, aki szeretné kipróbálni magát egy oldott hangulatú közösségi vitában, vagy csupán egy jót beszélgetne fontos témákról, strukturált keretek között." – írják a szervezők.

Az esemény március 19-én lesz, délután 15:00 – 18:00 között. A vírushelyzet végett természetesen online, zoom-on keresztül kerül megtartásra a program. A Vitadélutánról részletesebben itt olvashattok.


kép forrása: i-dia.org

"Számos fiatal visszajár és több alkalommal is vel...
Nőnapi programok a Európai Parlament magyarországi...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. március 04. hétfő