4 perc olvasási idő (754 szó)

Mi lesz ma a Pride Fesztiválon? - Augusztus 19.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy milyen nagyszerű civil programokkal készül az idei, rendhagyó Budapest Pride Fesztivál. Most azonban minden nap bemutatjuk részletesebben, hogy milyen eseményekre látogathatnak ki az érdeklődők! Lássuk a mai felhozatalt!

Augusztus 19. - Szerda

LGBT Movie Marathon
Mikor: augusztus 19. 13.00 - 20.00
Hol: Pécs, Civil Közösségek Háza
Szervező: Freedom Club Pécs - Amnesty International Hungary

Leírás: "2 nap, 6 film! Hozzatok nasit, párnát és pokrócot, nézzünk együtt szuper filmeket a témában." További részletekért kattints ide.

Melegség és megismerés érzékenyítő program
Mikor: augusztus 19. 17.00
Hol: Debrecen, Alternatív Közösségek Egyesülete
Szervező: Freedom Club Debrecen - Amnesty International Hungary

Leírás: "A Melegség és megismerés a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület közös iskolai nem-formális nevelési programja. A programban speciálisan képzett önkéntesek dolgoznak, sokuk pedagógus vagy pszichológus végzettségű. Két meleg felnőtt – lehetőség szerint egy férfi és egy nő – vállalkozik arra, hogy beszélget a fiatalokkal a melegségről, saját történetén, életeseményein is szemléltetve azt, milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy meleg fiatalnak, felnőttnek, mit jelent a melegség a hétköznapokban." További részletekért kattints ide.

Beszélgetés az aszexualitásról
Mikor: augusztus 19. 18.00 - 19.30
Hol: Budapest, Orfeusz Söröző
Szervező: Magyar Aszexszuális Közösség

Leírás: "Az aszexualitás a kevésbé ismert szexuális irányultságok közé tartozik, rengeteg tévképzet kapcsolódik hozzá, és az aszexuálisok között is rengetegen vannak, aki a magukévá tették ezeket a (nagyrészt megvető vagy szánakozó) elképzeléseket. Gyere el a workshopunkra, ha érdekel, milyen sztereotípiák terjengenek az aszexualitásról, és kíváncsi vagy a mögöttük megbúvó valóságra!További részletekért kattints ide.

Társasjáték Est
Mikor: augusztus 19. 18.00
Hol: Budapest, Édes Érzés
Szervező: Édes Érzés Kávézó

Leírás: "Társasjátszós estjeinken a legnépszerűbb party- és stratégiai játékokkal játszunk jókat. Garantált kiszakadás a mókuskerékből! Több asztalon jobbnál jobb társasjátékkal játszunk (kizárólag mai, díjnyertes játékok több stílusban: party játék, stratégiai, logikai, stb.) Egy este többfélét is kipróbálhatsz! (Összesen kb. 15-20 fő) Korosztályi besorolás, előre kiszabott férfi-nő arány nincsen!" Az esemény teltházas. További részletekért kattints ide.

Nem vagy egyedül: Közösségi találkozó transzneműeknek
Mikor: augusztus 19. 18.00 - 19.30
Hol: Budapest, Auróra
Szervező: Prizma

Leírás: "A transzneműek egyre több akadállyal szembesülnek világszerte, különösen Magyarországon. Pedig csak élni szeretnénk, egy tiszta, önazonos, hazugság nélküli életet. Nagyon fontos, hogy számíthassunk egymásra ebben a helyzetben. Nagyon fontos, hogy megtapasztald, nem vagy egyedül. A közösség a mi erőnk, ahol mindenki fontos, mindenki számít. Várunk, ha találkoznál hasonló helyzetben lévő emberekkel, hogy megtapasztald egy támogató közösség erejét és elfogadását. " További részletekért kattints ide.

Pride Academy - Miért legyünk feministák?
M
ikor: augusztus 19. 18.00
Hol: Budapest, B32 Galéria és Kultúrtér
Szervező: Budapest Pride - Pride Academy

Leírás: "Miért elengedhetetlen a feminista szemlélet az LMBTQ aktivizmushoz, és miért nincs feminizmus LMBTQ szempontok beemelése nélkül? Antoni Rita előadását hallgatjuk meg az LMBTQ aktivizmus és a feminizmus kapcsolatáról, arról, hogy mi a közös a nők ellen irányuló szexizmusban és a meleg férfiak ellen irányuló homofóbiában. Szót ejtünk arról, hogy a szexista társadalom hogyan kezeli a számukra kijelölt nemi kategóriákat, nemi önkifejezést, vagy nemi szerepeket átlépő embereket. Beszélünk arról is, hogy a metszetszemléletű feminizmus segítségével hogyan támogathatjuk jobban azokat a társainkat, akik egyszerre tagjai több elnyomott csoportnak: például olyan emberekhez, akik amellett, hogy az LMBTQ közösség tagjai, hajléktalanok, menekültek, mozgássérültek, romák, vagy fogyatékkal élők." További részletekért kattints ide.

Attól még, hogy meleg vagyok, lehetek jó orvos?
Mikor: augusztus 19. 19.00 - 21.00
Hol: Budapest, Kőleves
Szervező: Magyar LMBTQ Orvoskör

Leírás: "Az orvosokra nehezedő vitathatatlanul nagy nyomást tovább fokozza, ha az orvos valamilyen kisebbséghez tartozik. A szexuális kisebbséghez tartozó orvosoknak és orvostanhallgatóknak számos személyes nehézséggel kell szembenézniük, a diszkrimináció, izoláció és homofóbia miatt fokozottan ki vannak téve a stressz egészségkárosító hatásainak is, ezen felül körükben Magyarországon az átlagnál magasabb a pályaelhagyók, kivándorlók aránya is. Hosszútávon ez a stressz áttevődik a mindennapi munkára, ha az orvos túlterhelt, sérülhet a betegellátás, a kivándorláson, pályaelhagyáson keresztül súlyosbodhat az orvoshiány - így a téma nemcsak az érintett orvosoknak, orvostanhallgatóknak lehet érdekes. Az egészségügyben a betegekkel szemben jelen lévő homo- és transzfóbia is szóba kerül, meghívott szakértőkkel áttekintjük a magyarországi helyzetet, nemzetközi példákra tekintve keresünk megoldást ezekre az égető problémákra." További részletekért kattints ide.

Miért nem vagy olyan, amilyennek én szeretnélek látni?
Mikor: augusztus 19. 19.30 - 21.00
Hol: Budapest, Auróra
Szervező: Prizma

Leírás: "Amikor egy jóbarátod rájön, hogy ő nem férfi, hanem nő, akkor olyat tanulhatsz belőle, ami minden emberi kapcsolatodban a javadra válik." További részletekért kattints ide.

A Tőled Hallottam szerkesztőségének tagajai egytől egyig hisznek a toleranciában és az elfogadásban. Hiszünk a befogadó társadalom erejében és bízunk benne, hogy egyre többen gondolkodnak hasonlóan. A sokszínűség érték!


Mi lesz ma a Pride Fesztiválon? - Augusztus 23.
MeToo vagy nem MeToo

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2021. június 24. csütörtök