1 perc olvasási idő (237 szó)

Elindult az egyhetes „Infosztrájk - Az egyetemi autonómiáért” eseménysorozat

Ma kezdődött el az egyetemi autonómia és az oktatás szabadságát célzó egyhetes programsorozat, az Infosztrájk. A kezdeményezés célja, hogy a magyar egyetemi polgárság április 19-23. között összefogjon, tájékozódjon, tájékoztasson, közösen gondolkodjon és cselekedjen a felsőoktatást érintő átalakítások kapcsán.

Több, mint kilenc egyetemen vették kezdetét országszerte a programok. Az egyetemi órákon túl, az érdeklődőket nyílt eseményekkel is várják a szabad egyetemi polgárság tagjai.

Mi is az az Infosztrájk?

„A magyar egyetemek erőltetett átalakítása mögött nem látszik átgondolt koncepció, céljai nem világosak, az érintettek teljesen kimaradnak a folyamatból. Az új szabályok felszámolják az egyetemek függetlenségét, veszélybe sodorják az oktatás és a kutatás szabadságát, és ezzel az egyetem közjót szolgáló szerepét. Ezért a magyar egyetemi polgárság maga szervezi meg azt, aminek természetesnek kellett volna lennie: a hiteles tájékoztatást és a nyílt párbeszédet.

Az Infosztrájk az egyetemi autonómiáért egy oktatói és hallgatói összefogással megvalósuló, egyhetes, országos esemény április 19-23. között. A csatlakozó oktatók a hagyományos tanterv helyett az egyetemi függetlenségről, a felsőoktatás egészét és a saját intézményüket érintő változásokról beszélgetnek a hallgatókkal az órákon, vagy úgy alakítják a tananyagot, hogy abba az adott tudományterület felől közelítve szervesen épüljön be a kérdés." – olvasható a bemutatkozásukban.

További részletekért és infókért kövessétek az Infosztrájk facebook oldalát, vagy látogassatok el a honlapjukra.


„Megpróbáljuk úgy megfogni a politikai a témákat, ...
Odaérni biztonságban – szubjektíven az utcai zakla...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. május 18. szombat