1 perc olvasási idő (242 szó)

Munkajogról és szakszervezeti követelésekről tart beszélgetést a CKA

​"Szerveződj! - Munkajogok és szakszervezeti követelések" névvel és nagyszerű programmal jelentkezik augusztus 27-én, csütörtökön a Civil Kollégium Alapítvány. A facebook live-ban közvetített esemény témája a munkavállalók helyzete lesz Magyarországon. A beszélgetésekben olyan témákra keresik a választ, mint hogy mennyire tudtak jól reagálni a krízisre munkáltatók a protokollok kialakításával? Milyen kormányzati válaszok születtek? Mi várható ősszel? Milyen válaszokat tudnak adni a szakszervezetek, és hogyan tudják megerősíteni belső, szolidaritási munkájukat és az érdekérvényesítő tevékenységüket? 

"A koronavírus-járvány újra megmutatta a magyar munkavállalók többségének kiszolgáltatottságát. Különösen nagy nyomás alá helyezte a válság az egészségügyben, szociális területen és az oktatásban dolgozókat." - olvasható az esemény leírásánál. Ha maga a téma önmagában még nem is lenne izgalmas, akkor érdemes megnézni a beszélgetőpartnereket, akik mindenbizonnyal őszintén, kertelés nélkül fognak mesélni a magyar valóságról. És, hogy kik is lesznek ott?

Tarnai Katalin - Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete
Dr Soós Adrianna - Független Egészségügyi Szakszervezet
Szűcs Viktória - Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke
Farkas Andrea - Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálat Dolgozók Szakszervezete
Csóti Csaba - Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
Köves Ferenc - Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete
Totyik Tamás - Pedagógusok Szakszervezete

További részletekért látogassatok el a Civil Kollégium facebook oldalára, vagy nézzétek meg a beszélgetés eseményének facebook oldalát.  Csütörtökön este 6 órától pedig kövessük együtt online a beszélgetéseket.Egy osztályközösség, mint együttműködő közösség? L...
Állj ki magadért! - sztrájkot hirdet az MKKSZ

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. szeptember 20. vasárnap