1 perc olvasási idő (254 szó)

Állj ki magadért! - sztrájkot hirdet az MKKSZ

„Állj ki magadért! Csatlakozz a munkahelyeden a sztrájkhoz!" – olvasható az MKKSZ oldalán.

Szeptember 2. és 4. között 3 napos sztrájkot hirdet a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). A sztrájkfelhívásban olvasható, hogy az MKKSZ Sztrájkbizottsága arra kéri a polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselőket és munkavállalókat a, hogy vegyenek részt a munkabeszüntetésben és állítsák le a munkákat az önkormányzatoknál. Ez azért is fontos, mert az önkormányzatoknál a helyi sztrájk feltétele – a sajátos szabályok szerint – a köztisztviselők többségének előzetes támogatása!

A sztrájk célja és a fő követelése a tisztességes illetmény és életpálya a lakosság és a köz szolgálatában végzett munkáért valamit az önkormányzat kormányzati támogatásának biztosítása. A sztrájkköveteléseket hat pontban foglalta össze az MKKSZ:

  1. Növekedjenek a fizetési fokozatokhoz kapcsolódó szorzószámok!
  2. Ne megszorítsa, hanem támogassa a kormány önkormányzatokat!
  3. Legyen ismét munkaszüneti nap július 1-je, a Közigazgatás Napja, a köztisztviselők és kormánytisztviselők ünnepe
  4. Ne korlátozza a törvény a szakszervezeti tagdíj levonását, törölje ezt a jogalkotó a törvényekből!
  5. Jöjjön létre a Nemzeti Munkaügyi Kerekasztalt
  6. Ne csak az inflációhoz igazodjon a nyugdíjemelés! A nyugdíjas a közszférában is dolgozhasson nyugdíja megtartása mellett!


A sztrájk forgatókönyvéből kiderül, hogy a Sztrájkbizottság szeptember elsején még ülést tart majd, ahol is összegzik a beérkező adatokat. Ahol a sztrájkészség felmérése alapján a csatlakozók aránya nem érte el a több mint 50 %-ot, ott a felmérő adatlapot megsemmisítik, és az akciót lezárják. Ezért is szükségszerű, hogy minél több dolgozóhoz eljusson a sztrájk tervezete. További információkért érdemes ellátogatni a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete honlapjára


Munkajogról és szakszervezeti követelésekről tart ...
Szakestet szervez az ISZOSZ és az ISZT a Nemzeti I...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. szeptember 20. vasárnap