2 perc olvasási idő (441 szó)

Ki nyeri a 2020-as Erzsébet Nóvum díjat?

​Az Erzsébet Nóvum Díj a példamutató és példaértékű kezdeményezésekre hívja fel a figyelmet. Céljukk, hogy elismerjék azon közösségeket, csoportokat, szervezeteket, melyek önzetlenül cselekedve hajlandók tenni szűkebb vagy akár tágabb környezetükért, a körülöttük lévő emberekért. 2021 január 20-ig lehet szavazni az idei öt jelöltre!

Az idei jelöletek:

  • Életfa Egyesület: ÖkOktondi: Egyesületünk küldetése a közoktatás szereplőinek segítése, illetve a tehetséges diákok felkarolása, támogatása. A tudományos igényesség mellett a tudománynépszerűsítés, az ismeretterjesztés és a kulturális szerepvállalás része a küldetésüknek. A programsorozatunk célja, hogy felhívjuk a diákok figyelmét arra, hogy mindenki életmódja számít a Föld jövőjének alakításában. Célunk, hogy ezeket az információkat rendszerezzük, gyakorlatba ültessük, és ösztönözzük a diákokat arra, hogy a mindennapi életükben ez a szemlélet természetessé váljon.
  • Élményakadémia KHE: IFI+ - Veled vagyunk többek!: Az Élményakadémia Egyesület, hisz benne, hogy az élményeken, tapasztalatokon alapuló tanulás sok fiatal életét és jövőjét teheti jobbá. Jövőképük egy sokszínű, elfogadó, nyitott, társadalom, amely képes az esélyegyenlőséget megteremteni, olyan társadalom, amelyben mindenki számára biztosítottak az önmegvalósításhoz és az esélyegyenlőséghez szükséges feltételek. A Veled vagyunk többek! egy kifejezetten hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő fiataloknak szóló program. Hátrányos helyzetű fiatalok egy önkéntes csoportja egy éven át tartó folyamatot készül véghezvinni, amelyben az élménypedagógia és a megoldásfókuszú coaching módszerével támogatott csoport egy saját maga által szervezett önkéntes akciót valósít meg.
  • Fatima Ház Alapítvány: Közösségi Udvarépítés Közösen: Alapítványunkat nagycsaládos egyesületek képviselői hozták létre azzal a szándékkal, hogy a nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok részére lelki és anyagi támogatást nyújtson. Célunk a nagycsaládban nevelkedő gyerekek esélyegyenlőségének elősegítése, a családok közösségeinek építése, a család és a nagycsalád értékeinek felmutatása az egész társadalom számára. Ifjúsági közösségi udvart szeretnénk építeni a fiatalokkal közösen. Az ő álmaikat megvalósítva, hogy ez egy olyan hely legyen, ahová mindig boldogan jönnek.
  • Lélekkel az Egészségért Alapítvány – Sulinyugi konferencia: A Lélekkel az Egészségért Alapítvány Sulinyugi programja olyan összefogáson alapul, amely az egészségfejlesztő szakpszichológusok, iskolapszichológusok, tanárok, szakmai önkéntesek, szülők és céges támogatók, céges önkéntesek között jött létre. Mindez azért jött létre, hogy az iskolában stresszkezelést tudjunk tanítani, támogatások és önkéntes munka erejéből díjmentesen. A Sulinyugi konferencia során a gyerekekkel foglalkozó szakembereknek, iskolapszichológusoknak, tanároknak, szülőknek adjuk át a stresszkezeléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az eddigi kutatásunk fényében.
  • Vasasért Egyesület: Az összefogás ereje – a Vasasi Füstölő fiataljai: A Vasasi füstölő egy száz éves épület, amit a Duna Gőzhajózási Társaság alapított, azzal a céllal, hogy az itt lakó bányászok és parasztok a disznóvágási termékeket itt füstölhessék meg. Az épület már több mint 20 éve üresen állt, amikor helyi kezdeményezés során önkéntes munkával elkezdték rendbe rakni. A Vasasért Egyesület szakmai hátteret biztosít a füstölő működéséhez, ahol azóta hagyományőrző kulturális programok zajlanak. 

További részletek itt olvashatók. Szavazni pedig IDE kattintva tudtok!

Igazi példamutatás az SZFE hallgatóitól
Újra lesz Norvég Alap Magyarországon

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2022. október 01. szombat