2 perc olvasási idő (401 szó)

Díszítsük úgy a lelkünket idén karácsonyra, hogy leveszünk egy kis terhet valaki válláról

Mennyire máshogy cseng idén a karácsony. A tavalyi sapka-sál felszólítást idén a kézfertőtlenítő-maszk ijedelem váltotta fel. Elképesztően sok dolog történt március óta, de legfőképpen az, hogy megbillent a biztonságérzetünk. Emberek százai vesztették el a munkahelyüket, üzletek zártak be és most, hogy 20 óra után nem lehet az utcán tartózkodni, még jobban kezdünk elidegenedni egymástól. 

Azonban 2020. annak az éve is, amikor képesek voltak az emberek egy kicsit befelé figyelni, sőt képesek voltunk együtt, egymásért tenni. Egy ilyen évben, hogy tudjuk felkészíteni a szívünket, lelkünket az előttünk álló ünnepre? Őszintén, 2020-ban mit lehet kérni és adni karácsonyra?

Mondjuk, támogass! Támogasd a szomszédod, ha nem tud elmenni a boltba, vagy ha éppen elfogyott a cukor a kedvenc süteményéhez! Segíts a családodnak, főzd te az egyik ebédet, végezd el a házimunkát, vagy csak csalj mosolyt az arcukra! Támogasd a kedvenc kávézódat, éttermedet: rendelj, kérj elvitelre! Vigyél ételt, pokrócot, kabátot annak az embernek, aki az utcára kényszerült!

Készíts össze egy csomagot és adakozz! Gyűjtsd össze a használt, de jó minőségű ruhádat és add le például a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, vagy vidd el egy ruhagyűjtő konténerbe!

Vegyél részt a Cipősdoboz Akcióban, vagy a Jézuska Járaton, ha hiszel abban, hogy „Minden gyermeknek jár a Karácsony csodája"!

Állj ki egy olyan ügy mellett, ami közel áll a szívedhez! Adj esélyt a tanulásra a beteg gyerekeknek az Amigos a gyermekekért, esetleg a Kórházsuli segítségével! Tedd le a voksod az esélyegyenlőség mellett az Igazgyöngy Alapítvány támogatásával! Járulj hozzá, hogy mindenki asztalára jusson étel! Ezt megteheted például a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által. Esetleg segíts az ételosztásban többek között a Kis Kulacs Bistro & Bár tulajdonosainak!

Ha az állatok sorsáról gondoskodnál, tájékozódj, hogyan tudnád segíteni a lakhelyedhez közel eső menhelyet vagy gyepmesteri telepet! Természetesen, ha követed például a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát szervezet munkásságát, vagy esetleg egy fajtamentés nyerte el a szíved, akkor rajtuk is segíthetsz!

Ha mégis inkább tárgyi ajándékot vennél, akkor vegyél hazait! Lépj be a #vegyélhazait csoportba Facebookon, vagy kicsit járj utána, hogy esetleg valaki készít-e olyan ajándékot itthon, amit kinéztél!


Tudjuk, hogy a lista végtelen. Legszívesebben mindent és mindenkit megemlítenénk. De fogadjátok úgy ezt a listát, mint a mi karácsonyi kívánságunkat: ha teheted támogass, adakozz, segíts. Díszítsük úgy a lelkünket idén karácsonyra, hogy leveszünk egy kis terhet valaki válláról.


Akadémia vagy aktivizmus? – az akciókutatás jelent...
Önkéntesség Spanyolországban 1. rész - Kezdetek
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. április 20. szombat