2 perc olvasási idő (347 szó)

VAN ESÉLY - Pályázati felhívás

A Van Esély Alapítvány pályázatot hirdet hajléktalan és súlyosan bizonytalan lakhatásban élő egyének és családok komplex támogatására a hajléktalanságból való kilépés érdekében. A pályázat célja, hogy olyan tervek megvalósítására adjanak célzott támogatást, melyek mérhető lépést jelentenek a hajléktalanságból való kivezető úton, illetve a későbbiekben minőségi változást jelenthetnek a pályázó életére nézve. Programjuk keretében a pályázó hajléktalanokkal együttműködő segítők részére szakmai, módszertani segítséget is nyújtanak.

A Van Esély Alapítvány programja nem intézmények és használóik, hanem segítők és ügyfeleik kapcsolatára, együttműködésére alapoz, felhívásukra ezért a hajléktalan egyén/ család és segítője által közösen megtervezett és közösen beadott pályázatokat várnak, de az adatlapot a segítő tölti ki. 

A megpályázható anyagi támogatás felső határa alapesetben 200 ezer forint. Indokolt esetben, a fő cél megvalósulását segítő kiegészítő elemek előfordulásakor (pl. gyerekvigyázás, mentálhigiénés támogatás, útiköltség stb.) a támogatási összeg felső határa 300 ezer forintig terjedhet. Egyedi esetben, amennyiben különösen indokolt, a kuratórium döntése alapján a maximális támogatási összeg meghaladható. A programhoz nem kötelező önrészt biztosítani, de előnyt élvez az a pályázó, aki saját forrással egészíti ki a pályázott összeget.

Kik pályázhatnak?
  • egyedülálló hajléktalanok és családok: a felhívásra olyan hajléktalan/ súlyosan megoldatlan lakhatási helyzetű emberek, családok számára lehet pályázatot benyújtani, akik a hajléktalanságból való kikerülést, vagy az életükben komolyabb előrelépést célzó, konkrét célokkal rendelkeznek. 
  • a segítő: a pályázó páros segítő fele lehet hajléktalanok ellátásában dolgozó szociális munkás, aki saját ügyfelével pályázik, de ez nem feltétel. Bármilyen, nem hajléktalanokkal dolgozó segítő szakember vagy nem professzionális önkéntes segítő is pályázhat. Ha a saját ügyfelével vagy a munkahelyéhez kapcsolódó ügyféllel nyújtja be a pályázatot, az intézmény/szervezet támogatására is számítanak a pályázatok megvalósítása során. 


Magyarország egész területéről várjkk a pályázatokat. A segítőnek a program során minimum 3 alkalommal esetmegbeszélő csoporton kell részt vennie Budapesten. Az útiköltséget a Van Esély Alapítvány megtéríti, ennek igénylését és várható összegét kérik, hogy a jelenkező az adatlapban jelenítse meg.A pályázatról további információk itt olvashatók. 2020 november 23-ig lehet!


Alapjövedelmet? Hogyan?
Emberi jogi délután Debrecenben

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. november 25. szerda