1 perc olvasási idő (248 szó)

Tanárok attitűdjét vizsgálja az EgyüttHató Egyesület

Az EgyüttHató Egyesület egy Erasmus+ program keretében felmérést végez a tanárok attitűdjéről és összes diák tanításához fűződő viszonyukról. Ennek a felmérésnek az a célja, hogy pontos és érvényes adatot mutasson az összes diák tanításával kapcsolatos percepcióról, beleértve az enyhe vagy közepes fogyatékossággal azonosított diákokat is. A kérdőívet a Southern Connecticut Állami Egyetem munkatársai bocsátották az Egyesület rendelkezésére, engedélyükkel került lefordításra. Az eredményeket az EgyütthHató Egyesület Moonwalk projektjében használják fel célcsoportjuk kompetenciáinak fejlesztéséhez. A Moonwalk projektről bővebben itt lehet olvasni.

A kitöltés mindössze 10 percet vesz igénybe! Az Egyesület azt írja, hogy nem csak tanárok, hanem tanárnak tanulók, pedagógiai asszisztensek, tanítással bármilyen szinten foglalkozó személyek is kitölthetik. A kérdőív ide kattintva érhető el. A projekt munkatársai továbbá azt kérik, hogy mivel ezekre a kérdésekre nincsenek „helyes" vagy „rossz" válaszok, ezért a kitöltők őszintén válaszoljanak.

"A teljes befogadás, inklúzió meghatározása: E felmérés szempontjából a teljes inklúzió az enyhe vagy közepes fogyatékossággal élő tanulók integrációja a rendes tantermekbe, tanmenetbe az iskolai nap legalább 80%-ában. Az USA szövetségi gyógypedagógiai törvény értelmében az enyhe vagy közepesen súlyos fogyatékosságok a következők: tanulási zavarok; hallássérülések; látássérülések; fizikai fogyatékosság; figyelemhiányos zavar; beszéd / nyelvi zavarok; és enyhe / mérsékelt érzelmi zavar, mentális retardáció, autizmus vagy traumás agysérülés. Ez megfelel a magyar SNI státuszra és fogyatékosságra vonatkozó jogszabályoknak is." - írják a kérdőív leírásában.Ilyen volt az idei Amnesty-tábor
Töltsétek ki ti is a GYIÖT felmérését az alternatí...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2021. január 26. kedd