2 perc olvasási idő (394 szó)

MÁSODIK HULLÁM - Az Ökotárs Alapítvány pályázati felhívása

Az Ökotárs Alapítvány saját forrásainak felhasználásával pályázatot ír ki, melynek célja az új típusú koronavírus-járvány első, tavaszi hullámában leginkább sújtott, veszélyeztetett célcsoportok számára célirányos és hatásos segítséget biztosító civil szervezetek munkájának elismerése, kihangosítása és támogatása. A járványhelyzet következményeinek elhárításában aktív civilek jó gyakorlatainak összegyűjtésével, feldolgozásával és elérhetővé tételével céljuk, hogy más szervezeteket is ösztönözzenek arra, hogy szükség esetén ilyen tevékenységbe vágjanak.

A pénzügyi támogatással a járvány során már eddig is eredményes munkát végző, illetve a jó gyakorlatokat átvenni kívánó, új kezdeményezéseket indító szervezeteket szeretnék hozzásegíteni ahhoz, hogy a visszatérő járvánnyal járó újabb nehézségek esetén:

  • folytathassák / megújíthassák célzottan nyújtott szolgáltatásaikat;
  • átvészeljék az egyéb források, tartalékok elapadása miatt keletkezett pénzügyi helyzetet

Ahogy a felhívásban is olvasható, bármilyen, a koronavírus-járvánnyal közvetlen összefüggésbe hozható különös szükségletre, problémára reagáló kezdeményezéssel lehet pályázni (pl. szociális és egészségügyi szolgáltatások nyújtása, lakhatási segítség, jogsegély és krízisvonalak, jövedelemszerzés támogatása, digitális oktatás szervezése, a helyi társadalmi kohézió és önsegítés erősítése), amely elsősorban vidéki, leszakadó térségekben vagy településeken, településrészeken valósult meg; a szegénységben, mélyszegénységben élőkre, gyerekekre, idősekre, hajléktalanokra, vagy más okokból különösen rászorulókra irányult; közösségi alapon építkezett, azaz nemcsak egyéni (és eseti) karitatív segítségnyújtást biztosított, de hangsúlyt helyezett az érintettek bevonására, aktív részvételére és a probléma közösségi megoldásának kidolgozására is; nemcsak az akut válságkezelésre, de a hosszabb távú újjáépítésre is összpontosított. 

Kik pályázhatnak? Bármely civil szervezet – egyesület, alapítvány, szövetség, szociális szövetkezet, civil társaság, magántulajdonban álló nonprofit kkv-k – az ország egész területéről, amely a fentieknek megfelelően a koronavírus-járvány első hullámában, akár eredeti küldetésén, szokásos tevékenységén túlmutatóan konkrét segítséget nyújtott a válsághelyzet leküzdésében, következményeinek elhárításában.

(Nem bejegyzett, informális szervezetek egy, a pályázati támogatás kezelését biztosító befogadó szervezet bevonásával pályázhatnak.)

Egy pályázó az Ökotárs Alapítvány bizottságának döntése alapján legfeljebb 1 500 000 Ft (másfélmillió forint) támogatásban részesülhet, amelynek felhasználásáról az alapítvány támogatási szerződést köt. Emellett a kiválasztott pályázók javaslatot tehetnek további szervezetekre, amelyek bár korábban nem végeztek a koronavírus-járvánnyal közvetlenül összefüggő tevékenységeket, most komolyan tervezik ezt, és a jó gyakorlatok átvételével készülnek a második hullámra. Velük az Alapítvány munkatársai közvetlenül felveszik a kapcsolatot, egyénileg egyeztetnek és adatlapot küldenek. 

Figyelem!  A pályázatokat (kitöltött adatlapokat) 2020. szeptember 28-ig kell benyújtani! A benyújtásról és a pályázat további részleteiről további információkat talál az Alapítvány honlapján!Kézműves workshop és beszélgetés az Amnestyvel
Készülj a Gradussal az érettségire!

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. szeptember 20. vasárnap