2 perc olvasási idő (498 szó)

Legyen ART-Tér Komáromban!

A tegnapi nappal indult el az adjukossze.hu-n az Élettér Közösség- és Településfejlesztő Egyesület adománygyűjtése, amelynek célja, hogy 20202 őszén megnyithassák az ART-Tér nevezetű művészeti szabadiskolájukat. A közösségszervezők hazai körében nem kell bemutatni senkinek a komáromi Mag Házat és annak alapító szervezetét, az Élettér Egyesületet. Helyi szinten végzett tevékenységük több éves tevékenységük példamutató lehet minden szervezet számára. Programjaikhoz mérten a legújabb kezdeményezésük is egy óriási vállalás.

Az ART-Tér nevet viselő társadalmi vállalkozásukban egy olyan közösségi tér kapuit kívánják megnyitni ősztől, ahol kis műhelyekben különböző művészeti területen zajlik majd a munka. A hátrányos helyzetben élők foglalkoztatásával és a környéken élők bevonásával javítóműhelyt, varrodát és zenei stúdiót alakítanak ki. Az ART-Tér a Mag-házhoz hasonlóan, meghatározóan önkéntes munkából épül, szépül. Mint írják, vannak azonban olyan 'beruházások', amelyhez nem elég az önzetlenség, az önkéntes tevékenység. Ahhoz azonban, hogy sikeresen ki tudjanak nyitni ősztől, ki kell építeni fizikailag a gázfűtés teljes egészét, amely óriási költségekkel jár. Ebben kérik a támogatók segítségét. Első sorban a kazán, ha pedig minden jól alakul, akkor a szerelvények megvásárlása a cél.

A Nyiss felénk! - hogy mi is nyithassunk! névre keresztelt kampány két részből áll. Az első rész a mai napon indult az adjukossze.hu támogatói platformon, ahol is egészen június 10-ig lehet adományozni a kezdeményezés szervezőinek. A második rész a Gyökerek és Szárnyak Alapítványhoz köthető, akik minden évben megszervezik az „Élő Adás" nevezetű közösségi támogatói estet, ahol számos kezdeményezés be tud mutatkozni. Ez, mint ahogyan számos más rendezvény az elmúlt időszakban, átköltözik az online térbe és június 11-én kerül megtartásra Európa első online közösségi adománygyűjtő estje, ahová bárki becsatlakozhat.


Azt nem szabad elfelejteni, hogy a civil szervezeteknek és a kezdeményezéseiknek most még nagyobb szükségük van a támogatói segítségekre, mint eddig. A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság számos szervezetet a megszűnés szélére sodort, rengeteg civilnek pedig teljesen átszabta a munkáját. Egy azonban biztos, hogy akár csak Élettér Egyesület, úgy minden más civil szervezet továbbra is a közjóért küzd és azért, hogy egy igazságosabb, szolidárisabb társadalomban élhessünk. Mi nagyon bizakodók vagyunk azzal kapcsolatban, hogy sikeresen összegyűlik a megfelelő összeg az ART-Tér kinyitásához. Egy hiánypótló kezdeményezés, egy nagyszerű csapattól. Ennek bizonyításaként álljon itt egy üzenet magától az egyesülettől, ami tükrözi mind azt a mentalitást, amiért példaértékű lehet minden civil számára:

"Mi, Komáromban egyetlen napig sem engedtük el a rászorulók kezét, elköteleződésünk továbbra is töretlen a civil világ felé, hisszük és valljuk, hogy hosszú távon csak azok maradhatnak talpon, akik a társadalmi kihívásokra gyorsan és hatékonyan reagálnak úgy, hogy lazítanak az állami, önkormányzati 'köldökzsinóron' és erősítik a társadalmi vállalkozási irányt. A komáromi Élettér Egyesületben továbbra is azért dolgozunk, hogy a környezetünkben lévő hátrányos helyzetben élőknek tapasztalatot, tudást és fizetőképesebb megélhetést biztosítsunk." - Élettér Közösség- és Településfejlesztő Egyesület


CIVIL-SZÓTÁR II. RÉSZ
Európa szélét középen kell keresni?

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 11. szombat