1 perc olvasási idő (291 szó)

Online kurzus a fiatalok helyi társadalmi kezdeményezéseiről

„Szeretnéd valahogyan jobbá tenni a helyi közösséget, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Sok minden érdekel, és képtelen vagy eldönteni, melyik ügy mellett szeretnél elköteleződni? Vagy már sejted, mivel „váltanád meg a világot", de még nem tudod, hogyan?" – olvasható a Tempus Közalapítvány, "Az én ügyem, a te ügyed! című online kurzus sorozatának felhívásában.

Online eseménysorozat indul a fiatalok helyi társadalmi kezdeményezésének támogatására. Az eplusifjusag.hu oldalon megjelent felhívásban olvasható, hogy négyalkalmas online eseménysorozat indul, melynek célja, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek a helyi kezdeményezések világában. A szervezők elmondása szerint a projektek megismerése mellett az esemény hallgatósága megismerkedhet olyan szakemberekkel is, akik hasznos tanácsokat és tippeket tud adni a jövőre nézve. A leírásban az is olvasható, hogy az négy alkalom kiváló felkészülési lehetőséget nyújtanak azoknak, akik az Európai Szolidaritási Testület keretein belül szolidaritási projektekre szeretnének pályázatot benyújtani, hogy helyi közösségjavító kezdeményezéseket valósíthassanak meg a program támogatásával.

Az első alkalom május 4-én lesz. A szervezők javasolják, hogy bár lehetőség van egyenként is részt venni a programokon, de aki szeretne a későbbiekben sikeresen pályázni, neki érdemes mindegyik alkalmon részt venni.

A négy képzés

I. 2020. május 14., 17:00 - 18:30
Az én ügyem? - Elköteleződés egy kiválasztott cél mellett

II. 2020. május 21., 17:00 - 18:30
Az én ügyem a te ügyed? - Közösségi kezdeményezések

III. 2020. május 28, 17:00 - 18:30
Így is lehet tanulni? - Élményalapú tanulás a közösségi kezdeményezésekben

IV. 2020. június 4., 17:00 - 18:30
Hogyan legyek jól szervezett? - Projektmenedzsment tippek


Az eseménysorozat ingyenes, de regisztrációköteles. Regisztrálni az esemény oldalán lehet, az egyes képzési alkalmak során. OtthONline - újabb civil összefogás
SAJTÓKÖZLEMÉNY: Együttműködünk! - közös kampányt i...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2021. október 20. szerda