3 perc olvasási idő (558 szó)

Mi lesz ma a Pride Fesztiválon - Augusztus 21.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy milyen nagyszerű civil programokkal készül az idei, rendhagyó Budapest Pride Fesztivál. Most azonban minden nap bemutatjuk részletesebben, hogy milyen eseményekre látogathatnak ki az érdeklődők! Lássuk a mai felhozatalt!

Augusztus 21. - Péntek

Csevegős este leszbikusoknak és barátaiknak
Mikor: augusztus 21. 18.00
Hol: Budapest, Édes Érzés
Szervező: Édes Érzés Kávézó

Leírás: "Elkopott a társaságod? Szeretnél új emberekkel megismerkedni? Vagy csak kellemesen eltölteni egy szerda estét? Itt a helyed! Az est lényege: kártyákkal irányítva az első beszélgetéseket, megtörjük a jeget, hogy utána lazán, jó hangulatban tudj társalogni, 20 percenként asztalt cserélve, hogy mindenkit megismerhess." További részletekért kattints ide.

Egy ugrás és a homár - kiállítás
Mikor: augusztus 21. 18.00 - 20.00
Hol: Budapest, 2B Galéria
Szervező: 2B Galéria

Leírás: "Az ellentmondásos kijelentések összeolvadnak, mint a fikció és a realitás. Az 1936-os berlini olimpia női magasugrás számának résztvevőinek elbeszéléseit megfertőzi a szubjektivitás, így a történet befejezetlen marad. Dora Ratjen áll a történetek középpontjában, aki csak azért vehetett részt a versenyen, mert Gretel Bergmannt antiszemita okok miatt eltiltottak. Nem lehet tudni, hogy valójában mi történt Dora, később Henrich Ratjennel: lehetett orvosi beavatkozás áldozata vagy mint a náci rendőrség állította, nem lehetett egyértelműen se nőként se férfiként beazonosítani. A rekordokat és érmeket elvették Ratjentől, aki ezután eltűnt a nyilvánosság elől. Interszexualitás és sport témában a harmincas évek dokumentumai, álhírek, rendőrségi jelentések és homárok kerülnek közös térbe és szürrealizmust megidéző dobozokba. A Magasugrás verseskötet és az Egy ugrás és a homár című kiállítás Ricardo Portilho és Lesi Zoltán közös munkái." További részletekért kattints ide.

Indianara - transzjogi filmvetítés a Pride-on
Mikor: augusztus 21. 18.00
Hol: Budapest, OSA Archívum
Szervező: Budapest Pride

Leírás: "A forradalmár Indianara évtizedek óta harcol a transznemű emberek jogaiért és túléléséért Brazíliában, de lépten-nyomon akadályokba ütközik. Miközben az országot egyre jobban hatalmába keríti a szélsőjobb és saját pártja részéről is támadásokkal szembesül, Indianara összegyűjti csapatát egy utolsó ütközetre, hogy transznemű hajléktalanoknak fenntartott menhelye megmeneküljön. A Jair Bolsonaro elnökké választása előtti időszakban forgatott film sürgető kérdéseket vet fel a társadalom peremén élők jövőjéről." További részletekért kattints ide.

Csend/élet - rövidfilmek LMBTQI hallássérültekről
Mikor: augusztus 21. 18.00
Hol: Budapest, Bem Mozi
Szervező: Háttér Társaság

Leírás: "Mindenkit szeretettel várunk a Bem moziba egy rendhagyó filmvetítésre! A Hallássérült LMBT Csoport és a Háttér Társaság LMBTQI hallássérült emberek életét, párkapcsolatait feldolgozó rövidfilmekből mutat be egy kedves válogatást. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük. A vetítést követően a Hallássérült LMBT Csoport tagjaival beszélgetünk." További részletekért kattints ide.

Pride Academy - Létezik zöldmozgalom lmbtq-szemlélet nélkül?
Mikor: augusztus 21. 18.00
Hol: Budapest, B32 Galéria és Kultúrtér
Szervező: Budapest Pride - Pride Academy

Leírás: "Az LMBTQ mozgalom és a klímavédelmi aktivizmus mind kiveszi a részét a rendszerszintű egyenlőtlenségek elleni küzdelemben. De vajon mit is jelent ez pontosan? Belegondoltál már, hogy ezen kívül mennyi közös ügye van a két mozgalomnak? Gyere el a Greenpeace előadására, és tudj meg többet a zöldpolitika és az LMBTQ mozgalom kapcsolatáról! Hallgasd meg az előadást, és beszélgessünk arról, valójában mi is a klímaváltozás fő kiváltó oka, és miért érinti ez jobban az LMBTQ közösséget - kitérve arra, hogy miként lehetünk szövetségesek a klímaváltozás elleni harcban." További részletekért kattints ide.

A Tőled Hallottam szerkesztőségének tagajai egytől egyig hisznek a toleranciában és az elfogadásban. Hiszünk a befogadó társadalom erejében és bízunk benne, hogy egyre többen gondolkodnak hasonlóan. A sokszínűség érték!


Szakkoli maratont szervez az OKTONDI és az INTERKO...
Mi lesz ma a Pride Fesztiválon? - Augusztus 23.

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2021. június 24. csütörtök