1 perc olvasási idő (148 szó)

Sajtóközlemény a civil szervezetek átláthatóságáról

Útmutatót készítettek civil szervezetek a velük kapcsolatban felmerülő tévhitek és félreértések eloszlatására, külön kitérve a civileket megbélyegző regisztrációs törvény visszásságaira.

A kiadvány szomorú aktualitása, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít, amiért a civilellenes törvény az Európai Unió Bíróságának nyári ítélete ellenére továbbra is hatályban van. A kormány máig nem kezdeményezte a jogszabály visszavonását, ráadásul a Tempus Közalapítvány is erre az uniós jogot sértő törvényre hivatkozva tagadja meg a független civil szervezetek támogatását.

A tájékoztató célja, hogy közérthető válaszokat adjon a civilek működésével és finanszírozásával kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre, és rámutasson: a civil szervezetek túlnyomó többsége átláthatóan működött korábban és most is. A gyakran ismételt kérdések (GYIK) formátumát követő tájékoztató a Civilizáció koalíció műhelyében készült, annak szerkesztésében a TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság, a K-Monitor és az Ökotárs Alapítvány vettek részt.

Az útmutató elérhető a Civilizáció koalíció honlapján a következő linken: https://civilizacio.net/tudastar/utmutato


Boldog harmadik születésnapot aHang!
Mi lett volna, ha…? – könyvajánló

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2023. szeptember 29. péntek