1 perc olvasási idő (220 szó)

Már közel 14.000 aláírásnál tart a tanárok azonnali beoltását követelők száma

A koronavírus tombol, az oktatás szünetel, a tanárok pedig még mindig nem kerültek előrébb az oltások során. Ez pedig azért is különösen nagy gond, mert Magyarországon minden második tanár 50 évnél idősebb és a koronavírus fokozottan veszélyezteti őket. Oltás nélkül pedig nem lehet az iskolákat, köznevelési intézményeket és a bölcsődéket felelősségteljesen újra kinyitni.

Az aHangon elindított, a tanárok sürgős beoltását követelő petíciót pedig már több, mint 13.900-an aláírták. Az iskolák, nevelési intézmények működését az újra nyitáskor lehetetlenné fogja tenni a pedagógusok gyakori hiányzása vírusfertőzés esetén, ezért kiemelten fontos, hogy minél hamarabb oltást kapjanak. Egyre több szakmai szervezet is kiáll az ügy mellett, A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is arra kéri a kormányt, hogy sürgősen tegyenek lépéseket ezen a téren, a Civil Közoktatási Platformi pedig szintén haladéktalanul fontosnak tartja, hogy oltsák be az ezt igénylő oktatási dolgozókat, hogy biztosítható legyen a szükséges gyerekfelügyelet és a nyitás utáni működés.

Sajnos egyre több tragikus hírt olvashatunk már most is arról, hogy hány pedagógus áldozata van a koronavírusnak, ez azonban megfékezhető lenne! És kétségkívül a diákok oldaláról sem elhanyagolható ez a kérdés, hiszen csak akkor térhetnek vissza a rendes oktatási rendhez, hogy ha mindenkinek biztosítva van az egészsége!

Ha szeretnéd te is aláírni a petíciót, akkor kattints ide! További részleteket itt tudsz olvasni a kampányról.


„Értelemszerűen nehezebb úgy választást nyerni, ha...
A modern Európa puskaporos hordója - Kalinyingrád ...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. június 16. vasárnap