1 perc olvasási idő (283 szó)

Közösségi munka távolságtartás idején - az ELTE KCM blogja

​Az ELTE Társadalomtudományi Karának, Közösségi és civil tanulmányok képzésének tanárai, hallgatói,  és a szakma művelői indítottak el egy új blogot a tumblr felületén. A "Közösségi munka távolságtartás idején" elnevezésű "krízisnapló" célja, hogy a szakhoz kapcsolódó szakemberek, oktatók és hallgatók reflektálni tudjanak a jelenlegi kialakult nehéz helyzetre. A szak és a szakma láthatóságát erősíteni hivatott blogon heti rendszerességgel jelennek meg írások és publicisztikák.

"Kiváncsiak vagyunk, mi foglalkoztatja most a szakma művelőit. Hogyan reflektálnak a helyzetre, miféle megoldási javaslatok, miféle értelmezések merülnek fel bennük? Milyen új összefogások születnek, hogy működnek a régiek? Milyen döntéseket kellett meghozniuk? Miben különbözik az online létezés attól, amiben eddig éltünk? Milyen tudásokat, milyen készségeket mozgósít ez a helyzet?" - tette fel a kérdést a blog köszöntőjében Csongor Anna és Kovács Edit.

Az első bejegyzések már önmagukban kellő szakmaisággal bírnak ahhoz, hogy a későbbiekben is visszatérjen az olvasó. Szó esett töbek között a civil társadalom várható változásáról a járvány után, az adományozásról, olyan helyi jó péláról, mint a Kontúr Egyesület, vagy éppen a civilek értékéről. Ajánljuk mindenkinek a blog követését, aki egy kicsit is érdeklődik a civil társadalom iránt. Bízunk benne, hogy a jövőben még több érdekes bejegyzés között böngészhetünk, ugyanis pontosan ezek azok a gondolatébresztő, vitaindító írások, amelyek előrébb mozdítják a magyar civil társadalmat!

Az eddig megjelent bejegyzések:


Ha szeretnétek követni a blogot, akkor kattintsatok ide. ​Ha pedig szeretnétek naprakészek lenni, akkor a kapcsolódó facebook eseményt, a "Krízisről, reményről közösségi és civil szemmel"-t is kövessétek be! 


Akik célul tűzték ki, hogy tesznek a Földért - int...
CIVIL-SZÓTÁR II. RÉSZ

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. május 28. csütörtök