4 perc olvasási idő (801 szó)

MI LESZ MA A PRIDE FESZTIVÁLON? - AUGUSZTUS 18.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy milyen nagyszerű civil programokkal készül az idei, rendhagyó Budapest Pride Fesztivál. Most azonban minden nap bemutatjuk részletesebben, hogy milyen eseményekre látogathatnak ki az érdeklődők! Lássuk a mai felhozatalt!

Augusztus 18. - Kedd

Identitások a köbön- a fogyatékkal élő melegek helyzete Magyarországon
Mikor: augusztus 18. 17.00 - 19.30
Hol: Budapest, KuglerArt Szalon
Szervező: Rehab Critical Mass

Leírás: "Rendezvényünk első részében egy gondolatébresztő előadást tartunk a kettős kisebbségi identitás problematikájáról, különös tekintettel a vidéki lehetőségekről. A fogyatékkal élő emberek között fellelhető szexuális kisebbségekről, a fogyatékosság kezeléséhez köthető nemi szerepekről, beleértve a női szerepeket is. Például a nők gyakran szociálisan megértőbbek ( pl. ezért foglalkoznak a fogyikkal, ha fogyi a gyerek akkor a nő marad vele otthon stb). Emellett az esemény során megpróbáljuk kinyitni a gyakran tabusított fogyatékossággal kapcsolatos nemi sztereotípiák témakörét (a "fogyi" aszexuális, mert gyerekszerepben marad, vagy azért lesz LMBTQ ember, mert nem találna magának rendesen párt az ellenkező nemből, fogyi csak fogyival stb). Érintjük a családon belüli erőszak témáját is, a fogyatékkal élő ember mint elkövető, áldozat és szemtanú.

A második részben moderált kerekasztal-beszélgetésünkön olyan témákat járunk körül, mint gyerekvállalás, nyíltan felvállalt kapcsolatok, nagyvárosi és kistelepülési előítéletek, szülőkkel, családdal való kapcsolat stb) illetve azokról a belső ellentétekről ejtünk szót, amik szexuális kisebbségek és a fogyatékosügyi szervezetek között fennállhatnak (bevállaljuk-e egymást, vagy ront a helyzetünkön, ha a másik ügyeit is felvállaljuk), beengedünk-e valakit mondjuk fogyatékos ügyről beszélni egy szexuális kisebbségi rendezvényre, ha az illető nem tagja az adott kisebbségnek? Akadálymentes-e a párkeresés vagy a tanácsadás, beszélhetünk-e szexuális szokásainkról egy fogyatékossági csoportban vagy a segítő szervezetekkel?" További részletekért kattints ide.

Szednéd? - Beszélgetés a PrEP-ről
Mikor: augusztus 18. 18.00 - 20.00
Hol: Budapest, CRUSH Bar
Szervező/Előadó: Krsják Attila és a ALTALAP Alternatíva Alapítvány 

Leírás: "Te tudod, mi a PrEP? Szednéd? Támogatod? Ellenzed? Gyere el a Budapest Pride Fesztivál keretében szervezett beszélgetésre a CRUSH Budapestbe, és mondd el a véleményed vagy hallgasd meg másokét! A PrEP egy olyan gyógyszer, aminek a szedésével HIV-negatív emberek elkerülhetik a HIV-fertőzés elkapását. Mit gondolsz erről? Mi a magyarországi helyzet? Hallgasd meg vendégeinket és vegyél részt az interaktív beszélgetésben!" További részletekért kattints ide.

LMBTQ+ politikusként Magyarországon
Mikor: augusztus 18. 18.00 - 20.00
Hol: Budapest, Mozsár Bisztró
Szervező: Momentum Mozgalom

Leírás: "Magyarországon nyíltan LMBTQ+ közszereplőként politizálni kihívás, ezért nem is vállalják ezt sokan a nyilvánosság előtt. Gyere el a kerekasztal beszélgetésünkre, ismerkedj meg a hazai LMBTQ+ politikusokkal és kérdezz tőlük te is! Milyen LMBTQ+ politikusnak lenni Magyarországon? Hogyan lehet a politikára hatni parlamenten belül és azon kívül LMBTQ+ ügyekben? Melyik képviselő tekinti szívügyének leginkább a közösség jogegyenlőségét? Hogyan lehetne több LMBTQ+ politikus Magyarországon?" Az esemény teltházas. További részletekért kattints ide

Erőszakmentes kommunikáció - és társadalmi felhasználása
Mikor: augusztus 18. 18.00 - 21.00
Hol: Budapest, Auróra
Szervező/Előadó: Pogány Anikó

Leírás: "Hogyan tudjuk alkalmazni az erőszakmentes kommunikációt a társadalmi életben, és ezáltal hozzájárulni egy békésebb, nyitottabb és megértőbb kultúra kialakulásához? A műhelyen megismerjük az erőszakmentes kommunikáció alapjait, és kipróbáljuk módszereit játékokon és gyakorlatokon keresztül. Majd pedig a résztvevők által hozott szituációkra nézünk rá – társas és társadalmi helyzetekben egyaránt. Mit változtat, ha nem ellenségnek tekintem a másikat? Mit változtat, ha elsődlegesen saját magamért akarok tenni? Hogyan lehetnénk boldogabbak, mi, itt, így, együtt?" További részletekért kattints ide

A mágikus cell bemutatja: LMBTQ animációk #4
Mikor: augusztus 18. 18.00 - 19.30
Hol: Budapest, Gólya Presszó
Szervező: Dot&Line

Leírás: "A Dot & Line negyedszerre hozza el a legfrissebb LMBTQ témájú animációs kisfilmeket a Budapest Pride közönségének. Akárcsak a korábbi években, idén is arra törekedtünk, hogy minél több ország alkotóitól mutassunk kisfilmet, így vetítünk például belga, lengyel, koreai, portugál, kanadai és angol animációt is. A kisfilmek különböző nézőpontból, de hasonló érzékenységgel beszélnek személyes élményekről és társadalmi problémákról. Az esemény teltházas. További részletekért kattints ide.

Pride Academy - Hogyan érinti a kisebbségeket a lakhatási válság
Mikor: augusztus 18. 18.00
Hol: B32 Galéria és Kultúrtér
Szervező: Budapest Pride - Pride Academy

Leírás: "Milyen hatással van a lakhatási válság, a lakhatási diszkrimináció és a lakhatási szegénység a különböző kisebbségi csoportokhoz tartozó emberekre? Egyáltalán mi az a lakhatási válság, és miért kerül ma egy albérlet sokszorosába annak, amennyibe 10 éve került? Szeretnél jobban belelátni a lakhatási válság problémakörébe, esetleg felkészülni, mire számíthatsz a jövőben? A rendezvény elején A Város Mindenkié gondolatébresztő előadását hallgathatjátok meg a lakhatási problémákról, majd különböző kisebbségi csoportokhoz tartozó résztvevők mesélik el a lakhatási problémákhoz kapcsolódó tapasztalataikat." További részletekért kattints ide.

Kerekasztal beszélgetés a magyarországi szivárványcsaládokról
Mikor: augusztus 18. 18.30 - 20.30
Hol: Budapest, Loffice Budapest
Szervező: Szivárványcsaládokért Alapítvány

Leírás: "Tapasztalatcsere, találkozási lehetőség és beszélgetés szivárványcsaládban élőknek és szivárványcsalád-tervezőknek. Személyes történetek, jogi kérdések, pszichológiai tanácsok, kérdezz-felelek." Az esemény teltházas. További részletekért kattints ide

A Tőled Hallottam szerkesztőségének tagajai egytől egyig hisznek a toleranciában és az elfogadásban. Hiszünk a befogadó társadalom erejében és bízunk benne, hogy egyre többen gondolkodnak hasonlóan. A sokszínűség érték!


MeToo vagy nem MeToo
Újra kertmozi a veszprémi alapítványnál

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2021. június 24. csütörtök