1 perc olvasási idő (271 szó)

Kérdőív a civil szervezetek fenntarthatósági indexe kapcsán

December 10-ig van lehetőség kitölteni az Ökotárs Alapítvány kérdőívét a Civil szervezetek fenntarthatósági indexe kapcsán. A Civil szervezetek fenntarthatósági indexe immár 23 éve a tágabb közép- és kelet-európai térség számos országában vizsgálja a civil szektor fejlődését hét fő dimenzió mentén:

  • jogi környezet
  • szervezeti kapacitás
  • pénzügyi életképesség
  • érdekérvényesítés
  • szolgáltatásnyújtás
  • infrastruktúra
  • társadalmi elismertség


Az egységes módszertan alapján minden országban egy helyi megvalósító partner - Magyarországon az Ökotárs Alapítvány – hív össze egy 8-12 főből álló szakértői testületet, amely megvitatja az adott év aktuális trendjeit és fejleményeit, és ezek alapján pontszámokkal értékeli a helyzetet a dimenziók és a hozzájuk tartozó indikátorok mentén. E vita és további információgyűjtés alapján a helyi partner elkészíti a szöveges jelentést, amely tényekkel és adatokkal ellátott összefoglaló képet az ország civil szektoráról és leírja, hogy mi változott a megelőző évhez képest. Ehhez a kiegészítő információgyűjtéshez szeretnék a hazai civil szervezetek segítségét is kérni az alábbi kérdőív kitöltésével.

A kérdőív kitöltésével kapcsolatban a következőket írják: Kérjük, a civil szektorban tapasztalt fejleményekkel és aktuális trendekkel kapcsolatos ismereteire alapozva válaszoljon az alábbi kérdésekre. Adjon választ minden kötelező kérdésre, de nyugodtan hagyja ki azokat a részeket, amelyekkel kapcsolatban úgy gondolja, hogy nincs elegendő tudása vagy információja. Válaszait 1-től 5-ig terjedő skálán adhatja meg, ahol az 1-es a romlást, negatív változást, az 5 pedig a javulást, pozitív változást jelenti. Válaszait és megjegyzéseit bizalmasan kezeljük, azokat csak az Ökotárs Alapítvány jelentéskészítésben részt vevő munkatársai fogják látni. Az összesített (anonim) információkat a szakértői testület tagjaival fogjuk megosztani és a jelentés megfelelő részében bemutatni. Semmilyen közzétett adat nem lesz meghatározott emberre vagy szervezetre visszavezethető.

A kérdív kitöltéséhez kattints IDE!


​kép forrása: pexels.com

Kövesd velünk pontról pontra Az Emberi Jogok Egyet...
Civil szervezetek együtt állnak ki a gyermekek jog...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2022. október 01. szombat