2 perc olvasási idő (376 szó)

Miért hordok civil kitűzőt? - avagy a civilek szolgálata mögötti célok

Minden változás valami újat, valami mást teremt. Magazinunk az utóbbi időszakban pedig több fronton is változáson megy keresztül. Egyrészt megváltozik a struktúránk, újabb fókuszpontok kerülnek be a témáink közé, valamint a szerkesztőségünk is újabb tagokkal bővül. Mindannyian hiszünk benne, hogy az online térben megjelenő, kritikus gondolkodást elősegítő és őszinte újságírásnak helye van, így mi boldogan üdvözülünk minden olyan kezdeményezést, amely ezt a célt kívánja szolgálni. Ha a változások közül a legfontosabbat kellene kiemelnem, akkor az egyértelműen a magazin új „ars poeticája", vagyis hitvallása lenne, amelynek középpontjában a társadalom építőkövei, a demokratizálódás motorjai és hatalom kontrolljai kerülnek… ők pedig nem mások, mint a civilek.

A Tőled Hallottam pedig a civilek szolgálatába kíván állni. Segíteni a civilek munkáját, megmutatni mind azt az értéket, amelyet a mindennapjaik során teremtenek és teret adni a láthatóságuknak. Íróink egytől egyig hisznek abban, hogy erős civil társadalom nélkül nem létezhet erős ország. A civil társadalomnak pedig szabadnak, függetlennek és autonómnak kell lennie, hogy munkájukat elvégezhessék. Egy olyan országban, ahol a közbeszédben egy negatív értelem társul a civil szervezetek elhangzását követően, rengeteg feladat van. Mi ezekből a feladatokból kívánunk részt vállalni azzal, hogy olyan civil kezdeményezéseket, alapítványokat, egyesületeket, mozgalmakat mutatunk be, amelyek értékteremtő munkája egy közös társadalom alapjait fekteti le.

A civil társadalom mellett különböző közéleti és társadalomtudományi írások is megjelennek a magazinunk profiljában. Olyan kapcsolódó területek nagyítójával fogjuk megvizsgálni a társadalom különböző kérdéseit, mint a szociológia, szociálpszichológia, politológia, gazdaságtudomány, a jog vagy éppen a pedagógia. A különböző társadalmi kérdések mellett továbbra is megkerülhetetlennek tartjuk az emberi jogokat és az aktív állampolgárságra nevelést, így ezekben a témákban is olvashattok tőlünk. Mindezek mellett pedig olvashattok majd a Tudatos Ifjúságért Alapítvány által fejlesztett játékokról, a gamifikációs projektjeikről, valamint a TIA hazai és nemzetközi lehetőségeiről.

Főszerkesztőként azt gondolom, hogy a mi feladatunk, hogy minél több olvasóhoz eljuttassuk a civilek üzenetét. Az azonban mindannyiunk közös felelőssége, hogy ezt az üzenetet meg is halljuk! A civil szervezetek által elvégzett munka pótolhatatlan egy társadalom számára. Én pedig ezért tűzöm ki minden nap a CIVIL kitűzőt, hogy felhívjam minél több ember figyelmét erre! Bízom benne, hogy minél több civil kezdeményezést és szerveződést be fogunk tudni mutatni az olvasóknak és minél többen fognak csatlakozni a látásmódunkhoz és minél többen fogják kitűzni a civil kitűzőt a mellkasukra!


Zűrzavarban összefogni, avagy a ködben is keressün...
Mit jelent ma egyetemistának lenni?
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 02. csütörtök