1 perc olvasási idő (267 szó)

A TIA is csatlakozott az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 kezdeményezéshez

Szervezetünk, a Tudatos Ifjúságért Alapítvány is csatalkozott az ÖMÉ 2021-hez, vagyis az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 kezdeményezéshez. 2001 az önkéntesség nemzetközi éve volt, 2011 az önkéntesség európai éve, 11 civil szervezet pedig kezdeményezte, hogy 2021 legyen az önkéntesség magyarországi éve.

"Országunk polgárainak harmada tapasztalt önkéntes. Legtöbb önkéntes a szociális és az egészségügyben, illetve a civil társadalom céljai megvalósításáért dolgozik. Egyre több vállalat ösztönzi és támogatja, hogy munkatársai közösen szervezzenek és valósítsanak meg önkéntes akciókat.

A koronavírussal való megküzdés legnagyobb terheit az egészségügyi és a szociális szakemberek és a pedagógusok hordozzák. Sok önkéntes segíti az ő munkájukat is ezekben a hónapokban, sokan mások pedig azért dolgoznak önkéntesként, hogy a járványnak a betegségen túli hatásaival is meg tudjunk birkózni. Mindezek a vállalások minden tiszteletünket kiérdemlik, és arra is rávilágítanak, hogy a hétköznapok önkéntesei is méltóak a társadalom egésze tiszteletére." - írj az ÖMÉ honlapja a megalakulásukról.

Önkéntesség Magyarországi Éve 2021-nek négy előre kitűzött célja van: 

  • Figyelemfelhívás Az önkéntesség népszerűsítése a társadalom és az intézmények, szervezetek széles körében
  • Minőségfejlesztés A szakszerű önkéntesprogramok szaporodásának és fejlődésének a támogatása
  • Szabályozás A jogi és támogatási keretek áttekintése, aktualizálása, ösztönzőbbé tétele hazai és nemzetközi gyakorlat mentén
  • Innováció A vírus és más kihívások, új technikai eszközök inspirálta új megoldások bemutatása és támogatása

A kezdeményezéshez csatlakoztak további civil szervezetek, önkormányzatok, vállalkozások és a lehetőségek nyitva állnak sokak számára egész évben. Az ÖMÉ 2021-ről további részletek és hírek itt olsvashatók.


kép: ome2021.hu


Magyar Civil Becsületrend kitüntetést kapott az SZ...
„Jó lenne még több sikeres egyén történetét megism...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. június 16. vasárnap