2 perc olvasási idő (373 szó)

Higgyünk a civilek által szervezett táborokban!

A koronavírus miatt kialakult járványhelyzet alapjaiban megváltoztatta a mindennapjainkat. Egy hónappal ezelőtt még mindenki kételkedett a nyári táborok megtartásával kapcsolatban, most azonban már biztosra tudjuk, hogy zöld utat kaptak szervezők és elkezdődhetnek az előkészületek. Rengeteg civil szervezet tart nyaranta különböző témájú és hosszúságú táborokat egészen a kisgyermekektől a középiskolások korosztályáig. Természetesen a civil nyári táborok legnagyobb része a sportegyesületekhez kapcsolódik, azonban, ha kicsit körbe nézünk a településünkön és a környékén, akkor egészen biztos, hogy rengeteg kis helyi civil szervezet tábori programjával találkozunk a nyáron.

Természetesen az idei nyár más lesz, mint a többi, abból a szempontból biztosan, hogy sokkal nagyobb előkészületet és szervezést igényel az, hogy a megfelelő egészségügyi előírások mellett szervezzék meg a táboroztatók a programjaikat. A legjobban azok a civil szervezetek járnak, akik napközis tábort szerveznek és a programjaik nagyrészét a szabadban fogják tölteni. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy akik ottalvós, bentlakásos táborokat tartanának, ők hátrányból indulnának, azonban nekik sokkal több mindenre kell figyelniük (ez persze akkor is igaz, ha nem lenne járványhelyzet).

A nehezén túlvagyunk a vírushelyzettel kapcsolatban, azonban továbbra is be kell tartani bizonyos előírásokat és érdemes elfogadni azokat a javaslatokat, amiket a szakemberek tesznek a közösségi programok kapcsán. Ez új kihívások elé állítja a táborokat szervező civileket. Gondoljunk csak bele abba, hogy mennyi mindent át- vagy újra kell szervezniük most azoknak, akik eddig egy jól megszokott forgatókönyv szerint tartották a nyári egyhetes programjaikat, aminek például központi részét képezt egy zárt élményfürdő látogatása. Természetesen szülői oldalról is óriási bizalom kell a civilek felé, hogy elengedje a gyermekét sok-sok idő után újra egy nagyobb közösségbe.

Én mindezek mellett azt mondom, hogy bízzunk a civilekben! Bízzunk az általuk szervezett táborokban, ők ugyanis mindezt a gyerekekért, az élményekért, a fejlődésükért és a boldogságukért teszik, nem pedig a bevételből származó profit miatt. Hiszek abban, hogy a fiatalokkal és a gyerekekkel foglalkozó civilek és szakemberek kimerítő választ fognak adni minden olyan felmerülő kérdésre, amit az utóbbi időszak szült.

Végezetül pedig minden szülőnek azt javaslom, hogy járjanak utána, hogy a településükön milyen nyári táborokat szerveznek a civilek és bízzanak bennük! Higgyék el, van, hogy sokkal többet tud adni egy szervezt által szervezett program, mint egy „a világ összes pénzét is elkérő" vállalkozás, cég tábora


kép forrása: unsplash.com​


Pénzpazarlás vagy hasznos fejlődés az űrutazás? - ...
Civilek, irány a Patreon! - avagy a mikroadományoz...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 11. szombat