2 perc olvasási idő (371 szó)

10 nap, 420 adományozó, 5,6 millió forint - a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány sajtóközleménye

Minden várakozást felülmúlt a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány adománygyűjtése!

Egyedülálló adománygyűjtő kampányát zárta Európa első online Élő Adásával csütörtökön a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány. Tíz nap alatt 420 ember több mint 5,6 millió forinttal támogatott három civil projektet, a dajer.hu-t, az Élettér Egyesületet és a Menetszél Egyesületet.

Páratlan adománygyűjtő módszert próbált ki a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány EgyüttHATÓK programja, mert nem szerettek volna lemondani az alulról jövő, társadalomformáló kezdeményezések támogatásáról a koronavírus-válságban sem.

Három kiválasztott civil ügy először tíznapos, online kampányt folytatott az alapítvány segítségével az adjukössze.hu oldalon, majd Európa első online Élő Adásán 120, az online térben összegyűlt adományozó előtt mutatták be elképzeléseiket arról, miként lehet élhetőbbé, szerethetőbbé tenni Magyarország egy-egy szegmensét.

A kampány és az online Élő Adás sikere felülmúlt minden várakozást: összesen 5 611 607 forint támogatást kaptak céljaik eléréséhez a civil projektek.

"Boldogok vagyunk, hogy ennyi embert és pénzt meg tudtunk mozdítani a mostani nehéz időkben, és igazoltuk, hogy a szolidaritás, a jó szándék mélyen jelen van a világunkban. A kampány és az online Élő Adás során nemcsak pénzt, de bátorságot, önbizalmat és nyilvánosságot is kapott a három civil ügyn, így tevékenységük hatása megsokszorozódhat" – mondta Komáromi Mátyás, az alapítvány EgyüttHATÓK programjának vezetője.

Az online Élő Adás végén a komáromi Élettér Egyesület 2 millió forinttal gazdagodott. A szervezet komáromi összművészeti szabadiskolájában a hátrányos helyzetben élők foglalkoztatásával és a környéken élők bevonásával javítóműhelyt, varrodát és zenei stúdiót alakít ki. A közösségi tér megnyitásához és hosszútávú működéséhez az épület fűtésrendszerének kialakítására fordítják az elnyert összeget.

A dajer.hu közösségi projekt és online magazin, melyet 40-50+os nők írnak, énekelnek, és fotóznak kortársaiknak. Nők, akik új utakat keresnek a kiteljesedésre, és fontosnak tartják a nők élethosszig tartó láthatóságát. Céljuk, hogy még gazdagabb tartalom és a rendszeres megjelenés mellett intenzív, eseményekkel teli őszi szezonra készülnek – ehhez nyertek 1,95 millió forint támogatást.

A Menetszél Egyesület online korrepetáló programjában jelenleg közel 100 szociálisan rászoruló diákkal tanulnak önkénteseik. A gyerekektől gyakran több száz kilométerre lévő mentoraik a képernyőn keresztül segítenek nekik megérteni az iskolai tananyagot és felkészíteni őket az élet fontosabb kihívásaira. Ahhoz, hogy minél több nehéz helyzetben élő gyerekkel együtt tanulhassunk, biztosítanunk kell a tanításukhoz szükséges technikai feltételeket. Az online Élő Adáson ehhez 1,65 millió forintot kaptak.
Elnököt választott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei D...
Nyári tábor az Amenstyvel!

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 11. szombat