2 perc olvasási idő (379 szó)

Ha belecsöppensz a közepébe, ki sem akarsz jönni onnan. Mi az?

Május 11-én a Tudatos Ifjúságért Alapítvány is részt vett a PlayIT játékkiállítás és vásár debreceni állomásán. A gamerek központi rendezvénye az e-sport népszerűségének ugrásszerű növekedésével ma már az ország több nagy városában is jelen tud lenni, sokak örömére. Az egykor csak fővárosi rendezvény mennyire tudja felkelteni a vidéken élők figyelmét? Milyen érzés fővárosi diákként más környezetben mindezt megélni? 

A felhozatal programlehetőségek terén változatos volt, valamint figyelt a kísérők lekötésére is. A kiállítás miatt érkezők számos standnál tudtak kiegészítőkhöz, társasokhoz vagy akár komolyabb tech felszerelésekhez is jutni. A versenyszellemű jegyváltók rengeteg szoftveren tudták megmérettetni magukat, olyanokon, mint a League of Legends, Fortnite, PlayerUnknown's Battlegrounds, Counter Strike: Global Offensive vagy akik inkább mozogni szerettek volna, azok a Just Dance-ben mutathatták meg tánckészségüket. A videósok munkássága iránt érdeklődőkre Nagy Dani, DoggyAndi, IceBlueBird, Paplovag Gaming, Videojáték Zsolti vártak a Videós Zónában. Rendkívül közvetlenek voltak és szívesen válaszoltak rajongóik kérdéseire egy-egy közös kép után. Paplovag és Zsolti a FIFA-ban is megmutatták mire képesek. Hősies csatában tizenegyesekkel végül Paplovag kerekedett felül. Ki tudja, lehet készülhetünk a visszavágóra a következő PlayIT-n? Az offline játékok hívei is elfoglalhatták magukat társasjátékok tömkelegével. Az olyan klasszikusokon túl, mint a Dobble vagy a Bumm! nálunk, a TIA standjánál az alapítvány új, saját fejlesztésű kártyajátékát is ki lehetett próbálni. A szülők se maradtak magukra, hisz míg gyermekeik a fellegekben jártak, addig a Generali Szülőmegörzőben került kivesézésre több, a mai generációt érintő téma is.

A délelőtt során felmerülő ételbehozatali helyzeten hamar felülkerekedett a PlayIT szervezői gárdája. Mint közleményükben is jelzik, azonnal felvették a kapcsolatot a csarnok üzemeltetőivel és feloldották a kétséges állapotot, így az érkezők beléptetése zavartalanul folytatódhatott tovább, ezzel is erősítve a rendezvény látogatócentrikus voltát.

 Összességében rendkívül izgalmas napot tölthettem el Debrecenben. A korai kelés dacára bőven volt lehetőségem kiszakadni a hétköznapokból és tudtam egy kicsit hódolni a játék utáni vágyamnak, amire már hosszú ideje nem volt lehetőségem. A rendezvény gördülékenyen ment és a helyek felügyelete révén sehol nem állt be hosszú időre a sor, így mindenki helyett kapott az általa választott konzolnál.

 Ha kíváncsi vagy miként vélekedik egy youtuber a YouTube-ról, vagy a S.W.I.N.E csapatának élményeire játékuk remasterelése kapcsán, esetleg Merilyane véleménye érdekel a cosplay-el kapcsolatban, akkor figyeld oldalainkat, hisz hamarosan videós összefoglalóval várunk az esemény kapcsán. Találkozzunk a budapesti PlayIT-en!

"Az ember ne csak lexikális tudást kapjon" - inter...
Meddig mennél el, ha fizetnek érte?
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. március 04. hétfő